Skip to content

Stichting In Productie

De Stichting In Productie organiseert deze bijzondere evenementen in de Catharinakerk in Doetinchem. Het bestuur van de Stichting In Productie bestaat uit 3 leden: Sieb Engwirda, oud-directeur binnen zorg- en dienstverlening, oud-voorzitter stichting Straattheaterfestival Buitengewoon, Paul Leijdekkers, registeraccountant, oud-bestuurslid Stichting Vrijheidstheater Achterhoek / rockopera FREYHEYT. en Jos Niesink, notaris.

Uitvoering door Toro en Oasem

De Stichting In Productie delegeert de organisatie en uitvoering van de evenementen aan twee creatieve productiebedrijven die met elkaar een stevige staat van dienst hebben: Toro en Oasem. Beiden zijn vertrouwd met openbare en besloten evenementen, vaak met een cultureel karakter.

Hans Peter Helder van Toro organiseerde in Doetinchem 25 jaar lang het Straattheaterfestival Buitengewoon. Een geweldige publiekstrekker voor de binnenstad dat dankzij bijdragen van gemeente, provincie en sponsors voor iedereen gratis toegankelijk was. Als waardering hiervoor werd Hans Peter onderscheiden als Ereburger van Doetinchem. Een ander evenement van zijn hand was Warm Winterlicht, wat te bezoeken was bij Stroombroek, Burger’s Zoo en kasteel Middachten.  In 2018 was Hans Peter medeverantwoordelijk voor de vervreemdende voorstelling Inner Worlds by Sky Motion

oasem

Wim Maatman van Oasem voelt zich nauw betrokken bij zijn geboorteplaats Doetinchem. Zo was hij een van de oprichters van GraafschapTV, een van de eerste commerciële regionale televisiestations van Nederland. Daarvoor realiseerde hij documentaires over de bombardementen op Doetinchem in 1945 organiseerde hij in coronatijd de herdenking van deze gebeurtenis in de Catharinakerk  In 2022 ronde Wim de indrukwekkende film FREYHEYT af, een rockopera over een jonge vriendengroep in het verzet. www.freyheyt.nl

logo

De Catharinakerk in Doetinchem is het hart van de stad en eigendom van de Protestantse Gemeente Doetinchem. Bij de bombardementen op de stad in maart 1945 is de door brand zwaar beschadigde toren in het schip gevallen, waarmee de Catharinakerk letterlijk veranderde in een puinhoop. Na de oorlog is eerst de kerk en later de toren herbouwd. Daarmee is de Catharinakerk het symbool van hoop en veerkracht, een icoon als het gaat om cultureel erfgoed.

Back To Top
Zoeken