Skip to content
bewogendoorlicht

Bewogen door licht
tot 9 maart 2024

Sculptor Void SuperNova #1 en #2
In deze duistere feestmaand speelt licht een belangrijke rol. Fluorescerende vormen bewegen tegen elkaar in en zorgen samen voor een verlichtende ervaring. Deze kunstwerken met de titel SuperNova zijn op diverse lichtfestival te zien geweest, waaronder Glow Eindhoven.

Guido Verhoef kl

Verheven en verlicht
Februari 2024

Guido Verhoef De toeschouwer wordt deelnemer in deze luchtexpositie. Door zijn aanwezigheid verandert het publiek de ruimte door diens eigen weerspiegeling. Fragiel en bedreigend, maar met onze eigenreflectie o-zo herkenbaar en vertrouwd. Voor jong en oud een selfie-moment waardig.

Wouter Brave kl

Ramen van licht
Februari 2024

Wouter Brave: Windows of Light is een driedimensionale installatie opgebouwd uit drie lagen. Iedere laag is samengesteld uit een serie vlakken met een verloop van groot naar klein waardoor de dieptewerking wordt versterkt. De compositie van vlakken is geïnspireerd op een muur met ramen die als negatief van het beeld weergegeven wordt. De muren verdwijnen en de ramen worden vlakken, kleurrijk en grillig als het leven dat zich achter de ramen afspeelt. Door het wegvallen van de muren lijkt het alsof de ‘ramen’ los in de ruimte hangen.

Lentelicht

Lentelicht
18 t/m 27 maart 2024

In maart gaan we van donker naar licht, van de winter naar de lente. Een emotioneel verlangen wordt werkelijkheid. De projectie in de Catharinakerk geeft dit een extra karakter: de kerk werd bij de bombardementen in maart in 1945 verwoest. De inwoners hebben de kerk en de toren herbouwd. En daarmee is het een symbool van hoop en veerkracht geworden. De projectie in deze periode is een creatieve vertaalslag van de gesprekken die jong en oud met elkaar hebben gevoerd over het thema vrijheid. Samen moeten we onze vrijheid beschermen. Elke inbreng telt.

Lentelicht is mede mogelijk gemaakt door Vfonds, Cultuurfonds Gelderland, Fonds Gemeentespaarbank Doetinchem, Gemeente Doetinchem, Amphion Cultuurbedrijf, Panora Lyceum en Protestantse Gemeente Doetinchem.

Back To Top
Zoeken